Handla rätt!

Falu Kommun genomför under vecka 39 och 40 (2018) en kampanj “Handla rätt” (som en del av satsningen “Koll på konsumtion”) för att få konsumenter att handla MERA lokalt och hållbart. MERA står för Miljömärkt, Ekologiskt, Retur (återbruk och reparationer), Ansvar (t.ex. Fairtrade). Lokalt är närproducerat eller egen tillverkning.

TING är självklart med på denna kampanj och erbjuder under dessa veckor 20% rabatt på ekologiska tyg- och nätkassar från OMOM samt på 15% rabatt på borstar från Iris Hantverk.

Karta över butiker, caféer m.m. som anslutit sig: http://falun.se/handlaratt

Här kan du läsa mer om Falu Kommuns satsning “Koll på konsumtion”: http://www.kollpakonsumtion.se

På vilket sätt erbjuder TING hållbara produkter?

Hos TING Retro går i princip allt under kampanjens ledord “Retur” – möbler, porslin, glas, inredningsdetaljer och bruksföremål från tidigare årtionden hittar till nya hem genom vår butik.

Hos TING Skandinavisk form är allt nyproducerat. Några produkter är ekologiska. I övrigt består sortimentet i huvudsak av produkter i naturliga material, av hög kvalitet och i många fall med ett tidlöst formspråk som gör att du vill och kan leva med dem under många år. Det mesta producerats småskaligt och har priser som innebär att de som producerar dem får skäligt betalt. Det är särskilt roligt att kunna erbjuda rena hantverksprodukter skapade av formgivarnas egna händer.