Inred med gröna växter

7 tips – Inred med växter utan gröna fingrar

Inred med växter! Man ser det överallt – bilder på grönskande rum i inredningsmagasin och på konton i sociala medier. Har man inte själv särskilt gröna fingrar kan man tycka att det verkar som en utopi att få till. Här delar vi med oss av sju tips på hur du kan få till den rätta känslan trots avsaknad av gröna fingrar.


1. STICKLINGAR I SMÅ VASER

Placera ut sticklingar i små vaser i rummet. Till exempel är murgröna perfekt för detta. Efter ett tag bildar de rötter och du kan ta sticklingarna och plantera i en kruka (förslagsvis självvattnande) och vips har du en helt ny planta som du dessutom snart kan ta nya sticklingar ifrån.

Inred med växter: Vas Sandby bordsvas

Foto: TING


2. SJÄLVVATTNANDE KRUKOR

Levande växter, framförallt gröna växter, är bra för inomhusmiljön, då de hjälper till att både rena och fukta luften. Här kan du få tips på krukväxter som förbättrar inomhusmiljön. För dig (oss) som lätt glömmer bort att vattna dina växter är självvattnande krukor ett bra alternativ. Med den självvattnande krukan Wet Pot behöver du vattna betydligt mer sällan än i en vanlig kruka och när det väl är dags, ser du det enkelt genom den yttre glaskrukan.

Inred med växter: Wet Pot

Foto: TING


3. LÅT VÄGGARNA GRÖNSKA

Små vägghängda vaser med sticklingar blir väldigt effektfullt. Placera gärna några stycken i en grupp. Från Betonggruvan kommer en fiffig tavellist som kan kompletteras med sticklingsrör.

Inred med växter: Sandby väggvas, Storefactory

Foto: TING


4. PLANTERA I MINIVÄXTHUS

I ett miniväxthus, till exempel Grow, skapas ett eget litet ekosystem. Vattnet dunstar och kondenserar och återfuktar jorden, så det behövs minimalt med vattning. Perfekt, eller hur? Du kan också själv skapa ett enkelt miniväxthus av en glasburk.

Inred med växter: Grow

Foto: Design House Stockholm


5. VÄXTMOTIV

Att ha tavlor eller posters på väggarna med växtmotiv bidrar också till den gröna känslan. Från Lottas Träd kommer ett gäng underbart skira motiv. Får genast rummet att kännas mer organiskt. Och inte kräver de en droppe vatten heller!

Inred med växter: Poster Juniträd, Lottas Träd

Foto: TING


6. PRESSADE VÄXTER

Pressade växter är visserligen inte längre levande, men fångade i ett ögonblick då de fortfarande var det. Att rama in pressade växter eller ark från ett gammalt herbarium kan bidrar till att skapa känslan du vill åt. Pressade växter blir till exempel väldigt effektfulla i de här transparenta ramarna från Moebe när de hängs på en enfärgad vägg. Att låta en fin växtpress ta plats i inredningen är inte heller fel.

Inred med växter: Växtpress + pressad växt i Moebe ram

Foto: TING


7. HANDPLOCKADE BLOMMOR

Ut i naturen och plocka blommor, fina kvistar och strån! De kommer att vissna inom en relativt snar framtid, men det ligger i deras natur och har inte så mycket att göra med dina ogröna fingrar. I de dekorativa vaserna från Scandinaviaform kommer en enskild blomma, kvist eller strå till sin fulla rätt och i grupp kan du få in känslan av en blomsteräng!

Inred med växter: Consilium Scandinaviaform Eva Levin

Foto: Scandinaviaform


Inred med växter! Du kan om du vill 🙂