Integritetspolicy

För TING är det en självklarhet att värna om din personliga integritet. I den här integritetspolicyn vill vi förklara hur och varför vi samlar in din personliga information. Den beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.

Den 25 maj 2018 börjar en ny lag, GDPR att gälla. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter. Läs mer här: Datainspektionen

Vad är en personuppgift och vad är behandling av personuppgifter?

Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk person. Namn, telefonnummer, e-postadress, IP-nummer (om de kan kopplas till fysisk person), registreringnummer på bil (om det kan kopplas till fysisk person), bild (om personen kan identifieras), ljudinspelning.

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna. Vanliga behandlingar är insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning, överföring och radering.

Vem är ansvarig för de personuppgifter vi samlar in?

Maria Stenvall AB, organisationsnummer 559040-4264. Adress Gruvgatan 13, 791 62 Falun är ansvarig för företagets (och butik TING:s) behandling av personuppgifter.

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig som kund och varför?

För att kunna hantera köp samt kundärenden lagrar vi följande uppgifter.

För- och efternamn, adress, telefonnummer, email samt köphistorik. Om kunden väljer att betala mot faktura lagras även personnummer. Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen. Vi lämnar ej ut personuppgifter eller annan kundinformation till tredje part annat än de som nämns i punkterna nedan.

För att kunna hantera beställning/köp

Betalning via Payson

Vi använder Paysons utchekningsmodul och det är här som du anger de personuppgifter som krävs för att vi ska kunna leverera de beställda varorna till dig. I Paysons utcheckningsmodul har du möjlighet att ange ditt personnummer för att automatiskt hämta dina personuppgifter. Vi kan inte se ditt personnummer utan endast de uppgifter som krävs för att vi ska kunna behandla och leverera din order (d.v.s. Namn, adress, telefonnummer och e-postadress. I samband med utcheckningen godkänner du också Paysons integritetspolicy där det framgår hur de behandlar dina personuppgifter.

Även din IP-adress registreras i samband med att du gör en beställning.

Kategorier av personuppgifter vi får tillgång till: Namn, Adress, Kontaktuppgifter, E-postadress, Telefonnummer, Köpinformation (vilka varor som beställts). Dessa uppgifter får vi tillgång till även om du inte fullföljer köpet.

Fraktbolag (DHL och PostNord)

För att kunna leverera din beställningar måste vi dela viss information med fraktbolaget. Vi delar för- och efternamn samt adress för leverans. Email och/eller mobilnummer för avisering. I dagsläget använder vi DHL samt PostNord för leverans.

För nyhetsbrevsutskick (via MailChimp)

När du registrerar dig till vår e-postlista via formulär på butikting.se eller i vår fysiska butik i Falun så lagras din e-postadress i vår e-postlista hos MailChimp (vilket är det verktyg som vi använder för att göra utskick) tillsammans med förnamn och efternamn (i de fall du har angivit detta) samt att det framgår om du lagt någon beställning på butikting.se. Din information delas för att vi ska kunna använda tjänsten och på så sätt hålla dig uppdaterad med erbjudanden/information. I dagsläget använder vi Mailchimp för utskick.

När du handlar i den fysiska butiken i Falun

iZettle

När du betalar i den fysiska butiken använder vi oss av iZettle som kassalösning. Du har då möjlighet att få kvitto skickat till antingen mail eller sms. Vi (TING) lagrar inte dessa uppgifter, men däremot sparas den informationen av iZettle och är kopplat till ditt kort när du betalar med kort, vilket innebär att nästa gång du betalar med samma kort i en butik som använder iZettle som kassasystem så kommer mailadressen och/eller telefonnumret automatiskt upp så att du slipper ange detta igen. Du kan läsa iZettles sekretesspolicy här.

För marknadsföring via Facebook/Instagram

Vi använder oss av den så kallade Facebookpixeln för att kunna skapa anpassade målgrupper när vi annonserar via Facebook/Instagram. Det innebär att vi kan välja att annonsera specifikt mot personer som besökt butikting.se och som har ett Facebookkonto vilket också innebär att du kan se mer relevanta annonser. Du kan redigera dina annonsinställningar på Facebook här.

Rätten att bli glömd

Du har när som helst rätt att raderas ur systemen (med vissa begränsningar, som bokföringslagen).